27 Temmuz 2012

Anime Köşesi #1 : Fairy Tail


Bu sıcak yaz günlerini geçirmenin keyifli bir yolu da anime izlemekten geçiyor. Yorgun bir günün sonunda izlenen bir kaç bölüm anime içinizdeki çocuğu uyandırıp sizi yetişkinliğin getirdiği sorumluluk dünyasından uzaklaştırabilir. Günlük Sanat'ın bu yeni köşesinde anime serilerinden bahsedeceğiz. Köşenin ilk konuğu ise 140. bölümü yayınlanan Fairy Tail dizisi. 
                           
Fairy Tail
 
Lucy - Happy - Natsu
Happy

 







Büyünün ve büyücülerin kabul gördüğü bir evrende geçen dizi, Lucy'nin büyücü loncasına katılmak için çıktığı yolculukta Natsu ve uçan kedisi Happy ile karşılaşması ile başlıyor. Natsu, ateş ejderhası tarafından büyütülen bir ateş büyücüsü. Natsu ile birlikte Fairy Tail Loncası'na giden Lucy, burada yeni bir hayata başlıyor. Kendisine yeni bir aile kuruyor. Arkadaşların, birbirlerinden ne kadar farklı olsalar da bir aile olabileceklerini; farklılıkların bu aileyi bütünleştireceğini Lucy ve Natsu'nun yaşadıkları olaylar çerçevesinde görebiliyoruz.Karakterler, neredeyse tüm hikayelerdeki gibi yaşadıkları olaylarla büyüyorlar, güçleniyorlar ancak eğlence anlayışlarını hiç kaybetmiyorlar.

Arka planda Natsu'nun kaybolan ejdarhasına dair  leitmotif bir hikayeye sahip olan anime ön planda yer alan hikayelerle akıcılığını koruyor. Bahsedilen evrene girmek hiç zor olmuyor. Bazen kahkahalarla gülüyorsunuz bazen de gözünüzün kenarından bir iki damla yaş siliyorsunuz.  Hikayenin genelinde Bleach ve One Piece'ten birşeyler hissetsek de kendisine dair özgün bir dünya yaratmış olan Fairy Tail'i izlerken oldukça eğleneceğinize eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder